Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Sambousek är filodegsrullar eller små pajer med olika fyllningar. I det här receptet har vi fyllt dem med fetaost och mozzarella. Ett utmärkt vegetariskt alternativ på buffén eller som mezerätt.
Ingredienser
Lagom åt: 12 st, ett per ark
12 ark filodeg
300 g fetaost
100 g mozzarellaost
1 ägg
2 dl persilja, finhackad
vetemjöl (till utbakning)
vatten, vid utbakning
1 l olja, till fritering
Tillagning
Smula sönder fetaosten och hacka mozzarellan.
Blanda oströran med ägg och persilja.
Blanda vetemjölet och vattnet i en liten skål.
Lägg fyllningen på kanten av den breda sidan av ett filodegsark. Vik ihop på sidorna och rulla sedan arket med fyllningen. Pensla på slutet med vetemjölsblandning och förslut väl. Detta gör att rullarna håller ihop under fritering.
Hetta upp oljan och fritera rullarna tills de får en gyllenbrun färg. Serveras gärna nyfriterade.
Små libanesiska köttfärspiroger som kan serveras tillsammans med andra mezerätter eller tillsammans med en sallad. I det här receptet har vi fyllt pirogerna med Martin & Serveras vegofärs för ett vegetariskt alternativ.
En färgstark och vacker sallad som passar utmärkt som mezerätt eller på buffén. Rödkål, apelsin och granatäpple gör den också till ett fräscht och hälsosamt tillbehör.
Smakrik röra med paprika och valnötter som huvudingredienser. Den har sitt ursprung i Syrien och serveras ofta som meze. Perfekt som dipp till bröd eller bara ett gott tillbehör.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.