Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Sambousek med fetaost

Recept skrivet av
Martin & Servera
Sambousek är filodegsrullar eller små pajer med olika fyllningar. I det här receptet har vi fyllt dem med fetaost och mozzarella. Ett utmärkt vegetariskt alternativ på buffén eller som mezerätt.

Ingredienser

Lagom åt: 12 st, ett per ark

  • 12 ark filodeg
  • 300 g fetaost
  • 100 g mozzarellaost
  • 1 ägg
  • 2 dl persilja, finhackad
  • vetemjöl (till utbakning)
  • vatten, vid utbakning
  • 1 l olja, till fritering

Tillagning

  1. Smula sönder fetaosten och hacka mozzarellan.
  2. Blanda oströran med ägg och persilja.
  3. Blanda vetemjölet och vattnet i en liten skål.
  4. Lägg fyllningen på kanten av den breda sidan av ett filodegsark. Vik ihop på sidorna och rulla sedan arket med fyllningen. Pensla på slutet med vetemjölsblandning och förslut väl. Detta gör att rullarna håller ihop under fritering.
  5. Hetta upp oljan och fritera rullarna tills de får en gyllenbrun färg. Serveras gärna nyfriterade.

Från receptet

Hållbara Val
Fetaost hel 2kg
129528, Martin & Servera, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Mozzarella 125g
149013, di Vittorio, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Upptäck fler recept

Recept

Sambousek med färsfyllning

Små libanesiska köttfärspiroger som kan serveras tillsammans med andra mezerätter eller tillsammans med en sallad. I det här receptet har vi fyllt pirogerna med Martin & Serveras vegofärs för ett vegetariskt alternativ.
Recept

Rödkålssallad

En färgstark och vacker sallad som passar utmärkt som mezerätt eller på buffén. Rödkål, apelsin och granatäpple gör den också till ett fräscht och hälsosamt tillbehör.
Recept

Libanesiska hamburgare

Servera veganska burgare på libanesiskt vis i kuvertbröd med coleslaw och ketchup. Ett gott alternativ till den klassiska hamburgaren.
Recept

Muhammara

Smakrik röra med paprika och valnötter som huvudingredienser. Den har sitt ursprung i Syrien och serveras ofta som meze. Perfekt som dipp till bröd eller bara ett gott tillbehör.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.