Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vitling med misosmörsås

Recept skrivet av
Mattias Högebrant
Vitling med misosmörsås och honung- och citronmarinerad broccolisparris.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Misosmörsås
  • 1 st vitlök, finhackad
  • 1 st ingefära, finhackad
  • 300 g brynt smör
  • 30 g socker
  • 30 g vinäger
  • 100 g miso
  • 50 g go-chu-jang pasta
  • 50 g soja
Ljummen sparrissallad
  • 1 kg broccolisparris
  • 2 st citroner
  • 1 msk honung
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 st purjolök, skivad
  • Salt och peppar
 
Viting
  • 10 st vitlingfiléer
  • 1 knippe hyvlade, isade rädisor
  • 1 knippe strimlade vårlökar

Tillagning

Misosmörsås

  1. Svetta vitlök och ingefära i en kastrull.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp.

Broccolisparris

  1. Blanda allt och knåda in vätskan. Låt marinera i minst en timme.
  2. Vid servering värm hastigt i panna.

Vitling

  1. Rimma vitlingfiléerna i 10% saltlag i 5 min.
  2. Ånga av på 80° tills innertemperatur når 40°.

Läs också

Recept

Helstekt piggvar med tillbehör

Helstekt piggvar med friterad lök, sotad färsklök och smörsås. Servera gärna med dillslungad färskpotatis och sotad citron.
Recept

Kycklingnuggets med rökig majo

Kycklingnuggets med rökig majo och krispig råkostsallad.
Recept

Tartelette med jordgubbsmoussse

Tartelette med smak av mandel, viol och jordgubb.
Inspiration

Uppfiskat på Joels brygga – en närproducerad meny

På Läjet i Träslövsläge, en pittoresk sommaridyll och fiskehamn strax söder om Varberg, ligger Joels brygga. En fisk- och skaldjursrestaurang precis intill havet med eget rökeri. Här har de verkligen hållbarhet i fokus - alla råvaror väljs ut med omsorg från lokala fiskare och odlare, för att därefter komponeras och förädlas av deras passionerade kockar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.