Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Fakta om kött

Vi på Martin & Servera väljer ut och handlar direkt med både svenska och internationella leverantörer av kött för att kunna erbjuda en stor bredd och en variation på olika kvaliteter.
Hos oss hittar du ett ständigt växande utbud av regionala köttprodukter från hela Sverige. Vi arbetar hela tiden för att öka tillgängligheten av regionala och småskaliga produkter.

Samma krav på alla

Vi importerar också direkt från de bästa köttproducenterna runt om i världen, utan mellanhänder. De ska minst uppfylla EU:s djurskyddskrav, men flera av våra utländska leverantörer av kött arbetar också i enlighet med de svenska djurskyddskraven.

Självfallet ställer vi samma krav på alla våra leverantörer, svenska som utländska – de ska följa vår 
uppförandekod. Det handlar inte bara om att köttet ska vara producerat med omsorg om djur och natur, utan också om att leverantörerna ska följa vår antibiotikapolicy

"Vi ställer höga krav på våra samarbetspartners och vi kan påverka."

Björn Nilsson, sortiment- & inköpschef, färskvaror, med ansvar för kött & chark hos Martin & Servera

Utforska vårt sortiment

Kunskap

Från premiumbiffar till en riktigt god hamburgare, vi kan kött!

I vårt sortiment hittar du alltid ett stort urval av produkter inom kött och chark. Det kan handla om en premiumbiff av högsta kvalitet eller en riktigt bra högrev till hamburgaren.
Kunskap

Regionala råvaror, relationer och riktigt god mat

Fiskar från friska vatten, smakrika svampar, viltkött från djupa skogar, charkuterier och kött från djur som betat blomstrande ängar. Frukt, bär och grönsaker i säsong och den finaste äppelmusten. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla svenskt och regionalt. Titta efter R-märkningen när du handlar hos oss så hittar du alla regionala produkter i vårt sortiment!
Sortiment

Färskvarulistan

I Färskvarulistan kan du se ett urval av vårt sortiment inom kött, chark, fågel, fisk och ost. Ett sortiment som hela tiden växer och utvecklas med nya spännande produkter. Ta del av vårt färskvaruerbjudande här.

Kött från Sverige

Kunskap

Vad betyder märkningen Från Sverige?

Märket Kött från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning av kött och charkuterier. Märket betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige och att varan är både förädlad och förpackad i Sverige.

Välj rätt del

Kunskap

Styckningsschema nöt

Nötkött har en djup fyllighet i smaken och otaliga styckningsdetaljer, vilket gör det till många kockars favoritråvara. Svenskt nötkött kommer till 35 procent från speciella köttraser och resten kommer från mjölkkor och ungnöt av mjölkras. Långkok på nötkött har fått en renässans, liksom styckningsdetaljer som oxsvans, flankstek och njurtapp.
Kunskap

Amerikanska köttdetaljer

Här finns information om olika amerikanska styckningsdetaljer och deras svenska motsvarighet som exempelvis brisket, chuck roll, flank steak, sirloin cap, rib eye, beef knuckle och många fler.

Rare, Medium eller Well done?

Kunskap

Temperaturguide för stekning av kött

Rare, Medium eller Well done, oavsett stekgrad så underlättar denna temperaturguide vid varje tillfälle, både vid grillning och stekning.

Vad är det för skillnad på Grain fed och Grass fed?

Kunskap

Grass fed

Fördelarna med Grass fed är många. Kompositionen av näring och fettsyror i köttet skiljer sig åt beroende på vad djuret ätit. Köttet från gräsuppfödda djur innehåller mindre fett och fler nyttiga ämnen, som Omega 3. Gräset bidrar också till att köttet smakar godare.
Kunskap

Grain fed

Grain fed innebär att djuren flyttas de sista 100-120 dagarna till öppna så kallade feedlots, där de får en kontrollerad utfodring av majs, korn och hö. Det ger ett mört och smakfullt kött av mycket god kvalitet. Grain fed som uppfödningsmetod används inte i Sverige.

Vi tar ansvar

Om oss

Svenskt kött och samarbete med KLS Ugglarps

Torkan i Sverige sommaren 2018 gjorde att det inte fanns tillräckligt med bete till nötkreatur och därför blev bönderna tvungna att skicka djuren till slakt. Det gav ett tillfälligt överskott av svenskt nötkött. Tillsammans med slakteriföretaget KLS Ugglarps beslutade vi därför att stödja Sveriges bönder genom att öka inköpen av svenskt kött.
Inspiration

Prästgården Grevbäck

Prästgården Grevbäck är en av de svenska producenter som levererar kött till oss. Kött som du som kund till Martin & Servera kan vara stolt över att servera till dina gäster.

Aktuellt just nu

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet

Djuromsorg

Att djur hanteras och behandlas väl inom livsmedelsproduktionen – under uppfödning, transport och vid slakt – är grundläggande för en hållbar och etisk produktion. Alla djur ska må bra, tas väl om hand och det utan onödig antibiotikaanvändning. Det är några av huvuddragen gällande djuromsorg i vår uppförandekod.
Hållbarhet

Antibiotika

På Martin & Servera tar vi aktiva beslut för att bidra till god djurhälsa. Vi har en policy för ansvarsfull antibiotikaanvändning och tydliga krav i vår uppförandekod.
Hållbarhet

Vår uppförandekod

Martin & Serveras uppförandekod, gäller såväl våra svenska som utländska leverantörer. Med uppförandekoden vill vi säkerställa att de varor och tjänster vi köper in ligger i linje med våra krav på socialt och miljömässigt ansvar. Hur använder sig leverantörer av antibiotika i djurhållningen? Hur arbetar leverantören för minskad miljöpåverkan?

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.