Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Regionala bryggerier

Öl är så mycket mer än en stor stark eller standardlager. De senaste åren har försäljningen av hantverksöl bryggda av mikrobryggerier blomstrat och olika metoder av bryggning tar för sig. Läs om några av de fantastiska regionala bryggerier vi har runt om i landet, från Jämtlands Bryggeri i norr till Remmarlöv Gårdsbryggeri i söder.

Norrland

Sortiment

Bryggverket, Norrland

Med de bästa råvarorna, ett visst mått nyfikenhet och stor passion för det hantverk som är öltillverkning, bestämde sig fyra killar för att starta ett litet bryggeri.
Regionalt

Jämtlands Bryggeri, Norrland

I dryga 25 år har det i den lilla orten orten Pilgrimstad, tre mil utanför Östersund, bryggts jämtländsk hantverksöl på Jämtlands Bryggeri. Bryggeriet är en av föregångarna när det kommer till svensk hantverksöl och grundades 1995, då det genom Sveriges EU-inträde blev tillåtet att starta bryggeriverksamhet. Sedan dess har man en position som ett av Sveriges största mikrobryggerier.

Svealand

Regionalt

DalaBryggeri, Svealand

I hjärtat av Dalarna, i Rättvik närmare bestämt, ligger DalaBryggeri. Bryggmästare och ägare sedan hösten 2019 är Mattias Eriksson, bryggare sedan 2009, som tillsammans med Victor Hård af Segerstad startade DalaBryggeri 2016.
Regionalt

Oppigårds, Svealand

Oppigårds, från bryggning i konserveringskastrull till Sveriges ledande craftbryggeri.

Regionalt

Mora Bryggeri

Familjebryggeriet Mora Bryggeri vurmar för att de gamla svenska smakerna ska leva kvar. De jobbar hantverksmässigt och använder sig till största delen av gamla recept. När kunden kommer fram och säger att dryckerna smakar som de gjorde förr, då känns det som att de har lyckats! Mora Bryggeri började sin bana år 1872 och 2003 togs varumärket över av familjen Andersson från Morabyn Vattnäs. Familjen är stolta över att föra bygdens bryggeritradition vidare i fäders spår med sina goda öl, cider, läskedrycker, svagdricka och kolsyratvatten.
Regionalt

Sigtuna Bryggeri, Svealand

Sigtuna Brygghus startades år 2005 av ett gäng öl-entusiaster och var från början endast en hobbyverksamhet. 2009 tog verksamheten fart på allvar och det är fortfarande entusiasm kring bryggkonsten och den bubblande ölvärlden som står i fokus för det unga ölteamet ute i Sigtuna.
Sortiment

S:t Eriks, Svealand

Redan är 1859 bryggdes det öl på Kungsholmstorg i Stockholm och det rådde ingen tvekan om att den karaktäristiska smaken hade sin härkomst från huvudstaden - vattnet till bryggningen pumpades nämligen upp från Riddarfjärden.

Götaland

Sortiment

Remmarlöv Gårdsbryggeri, Götaland

I Remmarlöv, 5 km väster om Eslöv i Skåne, bor det gifta paret Håkan och Michéle. Sedan 2014 brygger de öl på vatten från egen brunn. Bryggandet startade som ett sidoprojekt, men då intresset för parets öl växte blev det helt enkel så att bryggeriverksamheten tog över en allt större del av gårdens produktion.
Sortiment

Ängöl, Götaland

Ängöl är hantverksbryggeriet som år 2010 slog upp portarna och bryggde sin första öl, Alla Tiders Prima Lager. Beläget i Kalmar, drivs bryggeriet framåt av brinnande individer med en passion för att främja svenskt öl.
Regionalt

Mohawk Brewing Company, Götaland

Mohawk Brewing Company grundades 2010 genom ett samarbete mellan bryggmästare Stefan Gustavsson och AB Wicked Wine Sweden. Mohawk Brewing Company bryggde länge sin öl hos andra bryggerier, men sedan 2018 sköts produktionen från ett eget bryggeri.
Regionalt

Råå Bryggeri

Fem kilometer söder om Helsingborgs centrum finner du en fiskeby vid namn Råå. Där bryggs hantverksmässig öl i ett av Sveriges modernaste bryggverk.

Möt en av oss - Mattias Hermansson, Sortiment- & inköpschef för de drickbara kategorierna, exklusive vin

"För mig har dryck alltid varit något spännande, med öl som största intresse. Jag fascineras av hur smakbilden förändras beroende på hur råvarorna används. Idag händer det mycket på ölfronten, nya varianter och smaksättningar dyker upp hela tiden. Allt från suröl med tropiska frukter till popcorn-humlad IPA." 

Först ut - svensk lokal öl

"Martin & Serveras målsättning är att det ska vara enkelt att hitta det du söker. Som ett första steg fokuserar vi på svensk lokal öl, vilket du kan läsa mer på denna sida. Vi vill att ni ska kunna ta del av information om och inspireras av några de svenska mikrobryggerier vi har i vårt sortiment."

Vad blir nästa stora trend?

"Personligen tror jag att vi går mot ljusare tider i ölglasen. Lager och traditionella ales är något vi druckit under flera hundra år och kanske är det dags att lyfta dessa klassiker på nytt. Det räcker med att gå tillbaka ett tiotal år, när hade ni något från Shepherds Neame framför er senast? Ett av Englands äldsta aktiva bryggerier som brygger klassiker som Bishops Finger och Spitfire. Mitt tips till er är att våga gå på en klassiker. Den kommer väcka en nyfikenhet hos era gäster!

Läs mer om vårt utbud

Kunskap

Specialist inom vin, sprit och öl

Hos oss kan du välja bland alkoholhaltiga produkter från hela världen. Vi har vin i alla prisklasser, öl både från lokala bryggerier och internationellt kända varumärken och omsorgsfullt utvalda spritdrycker.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.