Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Allt för dig när du förverkligar drömmen

Funderar du på att öppna restaurang? Underbart! Om du ger oss ditt förtroende så finns vi nära och till hands från dag ett.
I vår bransch finns det stora ambitioner, engagemang och drömmar som blir till verklighet. Se vår film, inspirerad av historier från våra kunder. Här nedan kan du också ta del av en rejäl checklista med saker som är bra att tänka på, och inspiration från kollegor i restaurangbranschen.
Video

När du förverkligar drömmen

Checklista när du startar restaurang

6-12 månader innan öppning

Kunskap

6-12 månader innan öppning

Nu tas flera viktiga beslut och resan mot din egen restaurang börjar. Det är dags att välja bolagsform, skriva affärsplan och planera ditt kök.

4-6 månader innan öppning

Kunskap

4-6 månader innan öppning

Det är fortfarande många månader kvar. Men nu gäller det att kontakta banken, skaffa sig fördelaktiga avtal, ordna med utskänkningstillstånd och påbörja rekryteringen.

2-4 månader innan öppning

Kunskap

2-4 månader innan öppning

Nu gäller det att stärka dig t inom de områden som du behöver ha koll på när du driver din verksamhet. Skaffa betallösningar, läs på om ekonomi, teckna försäkring, välj grossist och köp utrustning.

0-2 månader innan öppning

Kunskap

0-2 månader innan öppning

Nu närmar det sig! Det börjar bli dags att köpa in råvaror, provlaga och kalkylera din meny och ta emot din personal.

Allt för dig

Om oss

Med omtanke om dig och din restaurang

Vi vill att du ska kunna fokusera på det du kan bäst. När du gör livet godare för många finns vi alltid till hands. Här kan du också läsa om allt vi erbjuder och hur vi kan hjälpa dig, i stort och smått.

Inspireras av några av våra duktiga kunder

Inspiration

Erfarenheter, inspiration och kunskap

Våra kunder finns över hela landet - och vi är glada och stolta över varenda en! Då och då besöker vi en kund och berättar deras historia. Här hittar du inspirerande reportage inför öppnandet av din restaurang.
Inspiration

Hållbar mat lagad med kärlek på Ransvik havsveranda

Paret och norrlänningarna Matti och Andy öppnade tillsammans Ransvik havsveranda i april 2019. Samma år utsågs stället till ”Skånes bästa café”.
Inspiration

Fotografiska - med växtriket som utgångspunkt

Den prisbelönta restaurangen på Fotografiska museet arbetar med hållbarhet på ett exceptionellt vis - något de blivit både uppmärksammade och prisade för.

Mer från oss

GastroMerit

Webbutbildning - Grundutbildning i service och bemötande

Här får du grunderna i vad bra service innebär och du höjer kunskapen om gästbemötande och kommunikation. Få dina gäster att känna sig sedda och den service de förväntar sig så ökar chansen att de besöker din restaurang igen.
Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss?

Mycket av det du söker finns alltid tillgängligt på vår hemsida. Men ibland behöver du kanske prata med någon? Bolla idéer, tankar och funderingar. Få tips, råd eller hjälp. Vi finns alltid ett telefonsamtal bort.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.