Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning
Nyhet

Matmagasinet Svenskt – ett samarbete för ökad kunskap och medvetenhet

Tidningen Matmagasinet Svenskt är framtagen av Martin & Servera, Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Svenskmärkning AB. I magasinet lyfts några av de uppfödare, odlare och bönder som finns runt omkring i Sverige. Syftet är ökad kunskap och medvetenhet kring de mervärden som finns kring de svenska produkterna och det arbete som görs för att skapa kvalitativa och säkra livsmedel.
Nyhet

Omsorg om människor, djur och natur hand i hand med hög utvecklingstakt och stora investeringar

Idag, 3 april, presenterar vi vår års- och hållbarhetsberättelse för 2017. Med en andel ekologiskt/miljömärkt på över 16 procent, en minskning av utsläppen till luft med 34 procent och 42 genomförda revisioner av leverantörer och transportörer visar vi att hållbarhetsfrågorna stått högt på agendan.
Nyhet

Gymnasie-SM 2018

Martin & Servera är stolta sponsorer till Gymnasie-SM, en tävling vars syfte är att är att visa upp bredden på yrken inom besöksnäringen och få fler att intressera sig för att jobba inom den.
Nyhet

Martin & Servera - ett av Sveriges tio bästa e-handelsföretag

Vår nya e-handel har som enda B2B-företag kvalat in på IDG:s prestigefulla topp 100-lista och som en av de tio bästa svenska e-handelssajterna.
Nyhet

Lansering av ASC-märkta laxar under eget varumärke

Martin & Servera är först på restaurang- och storköksmarknaden att erbjuda norsk ASC-märkt lax, gravad och kallrökt, under eget varumärke och i större volymer.
Nyhet

White Guide – årets vinnare

Igår var det dags för den fjortonde upplagan av White Guide där Sveriges bästa restauranger koras och landets största restaurangupplevelser och personligheter hyllas genom priser i olika kategorier.
Nyhet

Välkommen till GastroNord 2018

I slutet av april drar GastroNord igång. Det är norra Europas största fackmässa inom mat- och dryckesbranschen. Redan nu kan vi presentera stora delar av vårt fullspäckade program för de fyra dagarna.
Nyhet

Ewerman – ny leverantör av frukt och grönt

På lördag den 3 mars gör vi den första riktiga lastningen från Ewerman, som blir vår nya huvudleverantör på frukt och grönt.
Nyhet

Henric Herbertsson är Årets Unga Kock 2018

Igår kväll, den 26 februari korades Henric Herbertsson från SK Mat & Människor i Göteborg till Årets Unga Kock 2018 vid en prisceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Tillsammans med fem andra finalister tillagade han en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med anka och röding som huvudingredienser.
Nyhet

Årets Unga Kock 2018

För 42:a året i rad anordnas tävlingen Årets Unga Kock för unga kockar verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Årets svenska tävling äger rum den 26 februari. Segraren går vidare till världsfinalen i Taiwan i september i år.
Nyhet

Sverige har fått sin första 3-stjärniga krog!

Tre stjärnor till Frantzén! Igår kväll fick Sverige sin första restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin. Det är första gången sedan Guide Michelin började belöna Sverige med stjärnor 1984, som en restaurang når den nivån. Totalt fick fem olika restauranger i Sverige stjärnor.
Nyhet

Alkoholrapport

Nu kan du beställa alkoholrapporten direkt i vår e-handel under Mina sidor.
Nyhet

Svenska Kocklandslaget nya tävlingstema - Nyfikenhet

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg. Till VM har medlemmarna i Kocklandslaget tagit fram ett individuellt tema som döpts till ”Curious by nature”.
Nyhet

Årets vinnare av Gulddraken 2018

Nu har samtliga vinnare i Stockholms mest prestigefyllda krogpris utsetts. Årets gulddrakar delades ut under gårdagen vid en gala för Sveriges krogbransch på Fotografiska.
Nyhet

Är du Årets Kock 2018? I dag släpper vi all information som ni kockar behöver för att kunna ansöka

Årets Kock, SM i professionell matlagning, som vi på Martin & Servera är med och stöttar, har 35-årsjubileum i år. I samband med detta höjs kraven på de tävlande kockarna. Antalet tävlingsmoment kommer att utökas och kockarna bedöms i både hantverksskicklighet som tävlingsrätt och teoretisk kunskap. Årets tävling ser därmed ut att bli tuffare än någonsin!
Nyhet

TakeOver Sverigeturné: Kockar, som alla är kvinnor, tar över köket på Shibumi den 19 februari

Nästa gästspel i TakeOver Sverigeturné är på Shibumi i Stockholm den 19 februari. TakeOver Sverigeturné ägs och drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar, alla kvinnor, tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Vi på Martin & Servera är huvudsponsor till gästspelen.
Nyhet

Martin & Servera satsar på elhybrid

Nu börjar vi tillsammans med Älta Transportservice att testa leveranser med en elhybridbil i Stockholms innerstad. Första turen går 23 januari och vi planerar även utökning med fler bilar. Bilen, som laddas upp under körning och inbromsning, går hela fyra kilometer på enbart eldrift och drivs i övrigt med fossilfritt HVO-bränsle.
Nyhet

Vår eko-försäljning upp femton procent under 2017

Jämfört med 2016 ökade vår försäljning av ekologiska och miljömärkta produkter med hela 15 procent under 2017. Andelen för privat marknad nådde 11 procent och för offentlig marknad 30,4 procent.
Nyhet

Vi har skänkt fyra ton varor

Vi stöttar sedan hösten 2017 Stockholms Stadsmissions Matcentralen som arbetar med att sälja donerade livsmedel vidare via Matmissionens livsmedelsbutiker. Livsmedlen blir också mättande måltider i lunchrestaurangen MatRätt eller i sociala verksamheter.
Nyhet

Välkommen till Martin & Servera

Vi har tagit del av era önskemål och nu lanserar vi en ny och gemensam sida för e-handel och hemsida. Syftet är att skapa en attraktiv och tydlig helhetsupplevelse för dig som besöker hemsidan och/eller handlar i e-handeln.
Nyhet

Nu kan du få din leverans på lördagar

Vi vill göra det enklare för dig som kund att få leveranser när det passar bäst för dig. Därför har vi öppnat upp för möjligheten att leverera under lördag förmiddag.
Nyhet

Anton Husa är regionsvinnare i S.Pellegrino Young Chef 2018

Svenske Anton Husa har utsetts till skandinavisk och baltisk regionsvinnare av S.Pellegrino Young Chef 2018. Stort grattis önskar vi på Martin & Servera!
Nyhet

Dotterbolaget Martin & Servera Restaurangbutiker inviger nyrenoverad butik i Årsta

I februari 2017 startade renoveringen av Martin & Servera Restaurangbutiker i Årsta enligt det koncept som redan finns i butiken i Bromma. Årstabutiken har hållit öppet under hela renoveringen. Nu när renoveringen är klar firas detta med en stor invigning torsdag den 26 oktober 2017.
Nyhet

Mattias Dernelid medverkar i Köttpodden

I Köttpodden vecka 42 2017 gästar Mattias Dernelid, som arbetar på Grönsakshallen Sorunda och Fällmans kött.
Nyhet

Vinnare i Svenska Gastronomipriset 2017

Under Svenska Gastronomipriset utser 400 kockar, servitörer/servitriser, sommelierer och konditorer i Sverige själva vinnare i olika kategorier. De som prisas är helt enkelt de branschkollegor som de ser upp till mest.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader