Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Asiatiska smaker och råvaror
GastroMerit

Asiatiska smaker och råvaror

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Är du redo att utforska och fördjupa dig i den asiatisk matlagning? Denna kurs är skräddarsydd för dig som vill utvecklas och inspireras av de unika smakerna och råvarorna från bland annat Japan och nordöstra Asien.
Jonas Svensson tar dig med på en resa genom de fantastiska smakerna från olika asiatiska länder. Upptäck konsten att balansera sött, surt, salt och umami för att skapa perfekt harmoni i varje rätt.

Lär dig att skilja på olika typer av sojasås, chili och andra essentiella smakbärare. Förstå hur dessa komponenter används för att skapa autentiska smaker och texturer. Utforska möjligheterna att integrera svenska råvaror i det asiatiska köket. Vad är viktigt att tänka på när du väljer ut dina råvaror för att lyckas bäst med dina recept?

Få praktisk erfarenhet av att använda de rätta verktygen och behärska teknikerna för att förhöja dina rätter. Ta del av Jonas Svenssons tankar kring att bygga upp menyer och maträtter. Få insikt i hur man skapar harmoni och balans i varje rätt, enligt hans unika filosofi.

Jonas är även utbildad sake-sommelier och han kommer introducera Nihonshu samt berätta och vad sake är och hur det tillverkas.

Kursinnehåll

  • Asiatiska smaker, råvaror och tekniker
  • Att tänka på när du väljer råvaror
  • Att blanda eller inte blanda råvaror
  • Upplagning av rätter från Miss Voon
  • Sakeprovning
Kock i köket

Kursledare Jonas Svensson

Jonas började sin bana hos Melker Andersson och Danyel Couet och blev kökschef redan som 23-åring. idag äger och driver han de asiatiska restaurangerna Miss Voon och den asiatiska gastropuben Goma i Stockholm. Jonas är även utbildad sake-sommelier och tillbringar mycket tid i Japan och Asien, för att hämta inspiration till sina verksamheter.

Blir du nyfiken på fler kurser?

x
GastroMerit

Modern bistromat

Välkommen till en gastronomisk resa där traditionella bistroelement smälter samman med moderna tekniker och kreativa presentationer. Kursen är framtagen för dig som strävar efter att laga rätter som är både samtida och genuina. Den passar allt från kvarterskrogen och bakfickan till den mest ambitiösa lunchrestaurangen.
GastroMerit

Mat och dryck i kombination

Välkommen till en givande introduktions- och inspirationsdag i hur man kombinerar mat och dryck. Ovärderlig kunskap att ha om du jobbar med mat och dryck.
GastroMerit

Modern bistromat

Välkommen till en gastronomisk resa där traditionella bistroelement smälter samman med moderna tekniker och kreativa presentationer. Kursen är framtagen för dig som strävar efter att laga rätter som är både samtida och genuina. Den passar allt från kvarterskrogen och bakfickan till den mest ambitiösa lunchrestaurangen.
GastroMerit

Klassiska franska bakverk

Lär dig baka tidlösa franska klassiska bakverk och efterrätter. Denna kurs är en unik möjlighet för dig som yrkesverksam bagare, kock eller konditor att fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom fransk baktradition. Moderna tekniker, hållbara råvaror och metoder är viktiga delar av kursen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.