Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Växtbaserat och Jävligt Gott
GastroMerit

Växtbaserat och Jävligt Gott

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Upptäck konsten att servera hållbar och växtbaserad mat i offentliga kök med Gustav Johansson, känd från Jävligt Gott. En kurs för yrkesverksamma som vill berika sin meny med miljövänliga och njutbara rätter.
Att laga hållbar mat är inte längre en trend utan en självklarhet i det offentliga köket. Samtidigt är många gäster och ansvariga fortfarande skeptiska till växtbaserat och inte minst vegansk mat. Så hur gör vi för att få mer hållbar mat i magen på glada gäster?  
 
Kursen har sin utgångspunkt i den mat som Gustav Johansson serverar på sin bistro ChouChou och matbloggen Jävligt Gott. Med flera års erfarenhet av att utbilda offentliga kockar runt om i landet i bagaget går vi igenom hur man lyckas servera hållbar och jävligt god mat i offentliga kök och få nöjda gäster. 
 
Kursen vänder sig till dig som arbetar i det offentliga köket och som är nyfiken på hur du kan erbjuda spännande och goda plantbaserade rätter i den offentliga måltiden  

Kursens innehåll

  • Recept på hållbara och goda maträtter för storkök
  • Argument och strategier för att kommunicera och sälja mer hållbar mat till gäster, personal och ledning
  • Förslag på rutiner för att sänka matsvinn, kostnader och inköp så ekonomin bättre går ihop
  • Goda exempel från hållbara offentliga kök runt om i Sverige

Kursledare: Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matsite Jävligt Gott. Han är också kulinarisk ledare och delägare i den växtbaserade restaurangen ChouChou. Med sitt arbete vill han inspirera andra till att laga mer mat genom att visa hur enkelt det kan vara och hur gott det kan bli och hur självklart det är att kött inte har någonting med det att göra. Utöver Jävligt Gott, ChouChou och att skriva kokböcker och är en frekvent debattör i hållbarhetsfrågor

Nyfiken på fler kurser?

GastroMerit

Choklad och desserter

Lär dig skapa goda och fina desserter, kaffegodis och tryfflar i chokladens tecken med enkla, snabba och smarta recept. Är du nyfiken på choklad och vill sätta grunderna är det här en perfekt kurs för dig.
GastroMerit

Spännande svenska drycker

Välkommen till dryckeslandet Sverige! Under en heldag får du följa med dryckesexperten Nadja Karlsson och prova svenska spännande drycker. Ovärderlig kunskap för dig som vill ha koll på det senaste inom dryckesvärlden och dessutom lära dig mer om vår svenska dryckeshistoria.
GastroMerit

Hållbar verksamhetsstyrning

Vad innebär hållbarhet inom besöksnäringen? Vi guidar dig genom en dag av insikter och med konkreta verktyg. Vi fokuserar på de tre pelarna som utgör kärnan i hållbarhet: ekonomi, sociala aspekter och ekologi (miljö, klimat och biologisk mångfald).
GastroMerit

Det gröna kökets fyra årstider

Lär dig att använda våra olika årstiders bästa råvaror på ett kreativt sätt och utforska matens kulturella rötter. Välkommen till en dag fylld av smak och inspiration.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.