Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Webbinarium: Framtidens hållbara mat
Inspiration

Webbinarium: Framtidens hållbara mat

Framtidens mat är god och hållbar! I vårt webbinarium "Framtidens hållbara mat" får du reda på vad som ligger på våra tallrikar i framtiden, hur vägen ser ut från en idé till en färdig produkt i restaurangköket – och hur du som kock kan laga magiska rätter med nya innovativa produkter. Medverkar gör bland andra Ludwig Tjörnemo, Kocklandslaget och Årets Kock 2020 och Madeleine Brehmer, vd Sabis.

Här kan du se vårt kostnadsfria webbinarium:
Framtidens hållbara mat

Webbinariet är cirka 1 timme långt och kommer att finnas tillgängligt under flera veckor.

Detta är ett initiativ av Martin & Servera-gruppen i samarbete med: 
Arla, Aviko, Dalsjöfors, Feldt´s, SallaCarte, Tage Lindblom och Zoégas.

Innehåll:

Vi startar hösten med att blicka framåt på vad som kännetecknar framtidens råvaror och mat. Hur kan de revolutionera restaurangbranschen för att skapa en hållbarare värld? Vi djupdyker i hur du hanterar råvarorna för att bygga kreativa och goda rätter. Inte minst berättar vi hur vägen ser ut från en innovativ idé till en färdig produkt i restaurangköket.

Moderator: Kristina Ossmark, marknadsdirektör Martin & Servera


Inledning - Framtidens hållbara mat 

Äntligen börjar gästerna värdera upplevelsen och kvaliteten! En blandning av innovation, kunskapsdelning med gästerna och gastronomisk tradition skapar framtidens hållbara meny.

I vår samtalspanel deltar
Mattias Dernelid, Ludwig Tjörnemo (Årets Kock 2020 och Kocklandslaget) Per Idlund (sortiment & inköpschef på Martin & Servera) och Madeleine Brehmer (vd Sabis). 

Fokus på vilt

Lina Meriaux Gunnarsson, Fiskhallen Sorunda, och Anna Sjögren, Grönsakshallen Sorunda, bjuder på ett matigt seminarium om vilt och viltfångat från sjö, hav, skog och mark.

Video

Här kan du se en längre version av vilt-inslaget

Kikärtsspad - Alternativ till ägg

Mattias Hägerstrand, kock på Moderna Museet, berättar om Tage Lindbloms Aquafaba (art.nr. 421368). Aquafaba är en kikärtsspad som används istället för ägg, och lagar en god efterrätt. Här hittar du receptet.
Video

Se Mattias laga vegansk chokladmousse

Fred Wilhelmson och Mattias DernelidMatinspiration med Fred och Mattias

Fred Wilhelmson (köksmästare från Sabis) lagar mat i samtal med Mattias Dernelid. Det blir kroketter på braxenfärs (art nr 395887) - en hösträtt men inspiration från både fish & chips och kräftskiva (!). Här hittar du receptet.

Diska hållbart 

Som bonusmaterial har vi tagit fram en film om hur du diskar mer hållbart i diskrummet. Rätt utrustning och dosering - och förståelse för vattnets hårdhet - ökar kvaliteten enormt på disken.

Du kan se filmen nedan.
Video

Diska hållbart

I samarbete med

Inspiration

Arla

Inspiration

Aviko

Inspiration

Dalsjöfors

Inspiration

Feldt´s

Inspiration

SallaCarte

Inspiration

Tage Lindblom

Inspiration

Zoégas

Ta del av fler webbinarier

Inspiration

Webbinarium: Efter pandemin – restaurang 2.0

Hur kommer restaurangbranschen vara efter pandemin? Vad längtar vi och våra gäster efter när det är dags att öppna upp igen och vilka trender ser vi runt hörnet?
Tillsammans med Tareq Taylor samt flera andra intressanta kockar och gäster kan du stanna upp en stund och tanka ny energi med vårt kostnadsfria webbinarium Efter pandemin – restaurang 2.0.
Inspiration

Webbinarium: Sommarrestaurangen 2021

Läget med coronapandemin är fortfarande väldigt osäkert - men vi är många som hoppas på en sommar med minskad smittspridning och en stegvis återgång till det mer normala. Hur påverkas restaurangbranschen av en sommar där vi i större utsträckning semestrar på hemmaplan? Hur planerar vi verksamhet och menyer när läget är så osäkert?
I vårt andra webbinarium möter Tareq Taylor kockar och gäster på temat Sommarrestaurangen 2021. Det blir också samtal om hur vi bygger sunda arbetsplatser, en trendspaning om alkoholfria drycker och härliga sommarrätter att inspireras av.
Inspiration

Webbinarium: Hållbar försäljning

I år är det kanske viktigare än någonsin att du som driver restaurang fokuserar på merförsäljning – och även hur hållbarhet på olika sätt kan bidra till lönsam försäljning.
I vårt tredje och sista webbinarium för våren pratar vi därför om hållbarhet och hur service och ökad försäljning går hand i hand. Vi får lyssna till en panel med kockar som ger sin syn på detta spännande ämne, och såklart blir det även inspiration med härlig matlagning och kaffekunskap.
Inspiration

Webbinarium: Hållbar jul

Vårt nya webbinarium tar upp hur julen kan bli mer hållbar, både utifrån vad som hamnar på tallriken och hur du med hjälp av god köksekonomi kan säkra en långsiktigt hållbar verksamhet. Det blir också en djupdykning i branschens kanske mest aktuella fråga: hur säkrar vi personalförsörjningen nu och i framtiden?

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.