Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Möt våra kursledare: Unn Berry

Unn Berry

Boka idag

GastroMerit

Ny som chef – Tvådagars chefsutbildning

Bra ledarskap är en förutsättning för att lyckas på kort och lång sikt, speciellt i hotell- och restaurangbranschen, där du konkurrerar om både gäster och personal.
GastroMerit

Framgångsrikt ledarskap

Att vara ledare är en svår konst där omgivningen ställer höga krav på dig och din förmåga. Under den här tredagarsutbildningen får du nya ledarskapsverktyg vilket ger dig ökat självförtroende i rollen som chef. Du får också göra en beteendestilsanalys för att få en bättre förståelse för dina egna styrkor och utmaningar i ditt ledarskap.
GastroMerit

Nyhet! Grundläggande presentationsteknik

Med både teori med praktiska övningar får du under denna kurs de färdigheter som behövs för att genomföra olika typer av presentationer och ökar tryggheten i att stå inför en grupp.
Unn Berry är kursledare på tre av GastroMerits utbildningar, Ny som chef, Framgångsrikt ledarskap och Grundläggande presentationsteknik. Vi har träffat Unn och ställt 5 snabba frågor om henne och utbildningarna.

Hej Unn, kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Jag har arbetat inom utbildning och utveckling under de senaste 15 åren och har dessförinnan jobbat med människor på olika sätt i hela mitt liv. Mina specialistområden är service, ledarskap och pedagogik/presentationsteknik. På GastroMerit håller jag utbildningar i både ledarskap och presentationsteknik. Mina rötter är i resebranschen, och där har jag även säsongsjobbat i mina unga år. Jag har arbetat i bar, varit reseledare, servicechef, flygvärdinna, projektledare och account manager. Jag har alltid haft ett intresse av att utveckla mig själv och att bidra till andras utveckling. Det är anledningen till att jag för 15 år sedan lämnade resebranschen och vidareutbildade mig inom bland annat coaching, pedagogik och mental träning. Därefter började jag arbeta med kompetensutveckling på Mercuri International i några år. När SJ sedan startade utbildningsföretaget, SJ Service Academy, började jag arbeta där. Sedan 2014 driver jag egen min verksamhet B Unlimited Consulting AB.

Var kommer ditt intresse för ledarskap ifrån?

Jag har ett stort intresse för människor och människors beteende. När jag började utbilda var det först inom kundservice. Jag insåg snabbt att för att företag ska kunna leverera bra service är ledarskapet den grundläggande faktorn. Det händer ofta på arbetsplatser att någon får frågan om de vill bli chef, ofta baserat på att de är bra på sitt arbete, men det krävs andra saker än att enbart vara bra på det operativa arbetet när man går in som ledare för ett team. Jag har själv som ung varit med om att bli inkastad i en ledarroll utan att ha någon grundläggande ledarutbildning. Det var jättetufft och med facit i hand hade jag verkligen önskat att jag visste det jag vet idag. Jag har därefter upplevt både bra och mindre bra ledarskap genom åren och sett vilken skillnad det gör för företaget.

Vad får man lära sig under dina kurser hos GastroMerit?

På kursen ”Ny som chef” får deltagarna med sig en ökad förståelse för sin roll som ledare och även en samling konkreta verktyg att använda i sin vardag direkt när de kommer tillbaka till jobbet. På kursen ”Framgångsrikt Ledarskap” ligger huvudfokus på att förstå sig själv och andra. Deltagarna får göra en DISC-analys inför kursen som vi sedan jobbar mycket utifrån. På kursen ”Grundläggande presentationsteknik” får deltagarna med sig grunderna i retorik; hur man skapar struktur och röd tråd samt hur man tar rummet och engagerar åhörarna genom röst och kroppsspråk. Vi pratar även om hur man kan hantera rampfeber och jobba med sina tics. Kursen innehåller mycket praktisk träning som leder till att deltagarna utvecklas snabbt och att deras självförtroende ökar under kursdagarna.

Vad är det viktigaste man ska ta med sig från dina kurser?

Det viktigaste är en förståelse för hur grundläggande ledarskapet är för att gruppen ska fungera. Du behöver skapa delaktighet, vara närvarande och intresserad av dina medarbetare. Från varje kurs får deltagarna med sig en ”verktygslåda” och får göra en personlig handlingsplan. Sen gäller det att genomföra det du skrivit i handlingsplanen!

Har du något exempel där det har blivit en stor förändring i hur en grupp/verksamhet jobbar, efter att personen har gått kurserna, och på vilket sätt blev det en förbättring?

Den feedback jag ofta får från mina kursdeltagare är att de känner sig mer rustade och ”påklädda” för sin ledarroll och att det i sin tur skapar en ökad säkerhet. De som har fått göra DISC-analysen får ofta aha-upplevelser kring både sig själva och situationer som uppstår på arbetsplatsen. Då ser de hur de kan förbättra kommunikationen. De som gått presentationsteknik-kursen utvecklas snabbt under dagarna, och det blir märkbart både för dem själva och övriga kursdeltagare. Det i sin tur bygger ett starkare självförtroende när det gäller att hålla presentationer inför en grupp.

Ny som chef

Ny som chef vänder sig till dig som ska bli chef eller är ny som chef och vill utveckla ett personligt ledarskap och en professionell förmåga att leda grupper.
Längd: 2 dagar.
Pris: 5950 kr ex moms.
Ort och datum: Stockholm, 16-17 jan och 30-31 mars.
Boka

Framgångsrikt ledarskap

Framgångsrikt ledarskap vänder sig till dig som är chef eller ledare och vill förstärka ditt ledarskap och din förmåga att leda grupper professionellt och trovärdigt.
Längd: 3 dagar.
Pris: 9550 kr ex moms.
Ort och datum: Stockholm, 19-20 mars och 16 april. Umeå, 9-10 mars och 11 maj.
Boka

Grundläggande presentationsteknik

Grundläggande presentationsteknik vänder sig till dig som i ditt arbete genomför olika typer av presentationer och som vill utveckla din förmåga och känna en ökad trygghet i att stå inför en grupp.
Längd: 2 dagar.
Pris: 5750 kr ex moms.
Ort och datum: Stockholm, 16-17 mars.
Boka

Utbildningar hos GastroMerit

GastroMerit

Utbildningar som utvecklar din verksamhet

Hos GastroMerit hittar du ett starkt utbildningsprogram med kurser och utbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen som dig som befinner dig mitt i yrkeslivet. Alla är välkomna!

Möt fler av GastroMerits kursledare

Inspiration

Möt våra kursledare: Anne-Lie Lokko

Anne-Lie Lokko är kursledare på GastroMerit-utbildningen Bli proffs på sociala medier. Vi har träffat Anne-Lie och ställt 5 snabba frågor om henne och kursen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Roberto Picornell

Roberto Picornell är kursledare på GastroMerits diplomutbildning Restaurant Manager. Vi har träffat Roberto och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Robert Fredh

Robert Fredh är kursledare på GastroMerits sommelierutbildning. Vi har träffat Robert och ställt 5 snabba frågor om honom och kursen.
GastroMerit

Möt våra kursledare: Björn Salomonsson

Björn Salomonsson är kursledare för kursen Skapa merförsäljning hos GastroMerit. Vi har träffat Björn och ställt 5 snabba frågor om honom och kursen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Joachim Mueller

Joachim Mueller är kursledare på GastroMerits utbildning Kreativa luncher. Under kursen får du tips, recept och många kreativa infallsvinklar. Detta hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Vi har träffat Joachim och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Anders Ramsay

Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.