Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Möt våra kursledare: Joachim Mueller

Boka idag

GastroMerit

Kreativa luncher

Här får du tips, recept och kreativa infallsvinklar som hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Utgångspunkten är grönsaker och konsten att laga mat som håller riktigt hög kvalitet till en rimlig kostnad.

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm    27/2 2020
    28/2 2020
    28/4 2020
     
Joachim Mueller

Joachim har tävlat i lunchmatlagning och tagit ett guld i OS 2012 i Erfurt samt blev senare världsmästare 2014 i Culinary World Cup i Luxemburg.
Joachim Mueller är kursledare på GastroMerits utbildning Kreativa luncher. Under kursen får du tips, recept och många kreativa infallsvinklar. Detta hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Vi har träffat Joachim och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.

Hej Joachim, kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Jag är en matnörd som älskar smaker och som gärna sneglar på vad man äter i andra länder. Jag har jobbat i alla typer av restauranger, allt ifrån den lilla krogen till stora ställen som köksmästare i Globen. Under de senaste 15 åren har jag jobbat med att laga lunchmat lika passionerat som jag gjorde på krogen. För mig är det härligt och viktigt att fortsätta utvecklas och driva mig själv till att uppnå det lilla extra. Min belöning och bekräftelse blev ett OS-guld och en världsmästartitel, men sann glädje upplever jag i mötet med mat och människor i min vardag.

Var kommer ditt intresse för mat och matlagning ifrån?

Min pappa och styvmamma Annelie drev en vegetarisk restaurang i Östermalms saluhall där jag fick vara med och röra i grytorna. Jag minns ett tillfälle när de tog med mig för att äta på ”Claes på hörnet”, det nya franska köket. Det var så elegant och fascinerande. Där kocken kom ut till vårt bord, iklädd sin höga hatt och ankellånga förkläde. Precis som en jäkla rockstjärna! Det ville jag också bli!

Vad får man lära sig under din kurs?

På kursen Kreativa luncher lagar vi mat från hela världen, vi utmanar våra smaklökar, jobbar mycket med roliga tillbehör som lyfter hela lunchupplevelsen och fångar upp vad det är som gör att maten ser aptitlig ut. Vi pratar även om trender och jag ger kursdeltagarna en massa knep hur de får bra ekonomi i restaurangen.

Vad äter du själv helst till lunch?

Åh, jag älskar långkok! Det händer något härligt med råvaror som fått koka eller baka länge och väl, gärna över natten. Något som är fantastiskt är en högrev med asiatiska kryddor och en skvätt kokosmjölk eller en fläsksida som bakats hårt och länge, som sedan serveras med en krämig polenta och rostad vitlök.

Kreativa luncher

Kursen vänder sig till dig som har ambitioner kring lunchmenyn och som arbetar i storkök inom offentlig eller privat verksamhet.

Under kursdagen får du lära dig hur du skapar lönsamhet i lunchmenyn och hur du får fram det bästa ur varje råvara. Du får också konkreta tips på hur du får till det där lilla extra som lyfter lunchupplevelsen till nya höjder.

Utbildningar hos GastroMerit

GastroMerit

Utbildningar som utvecklar din verksamhet

Hos GastroMerit hittar du ett starkt utbildningsprogram med kurser och utbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen som dig som befinner dig mitt i yrkeslivet. Alla är välkomna!

Möt fler av GastroMerits kursledare

Inspiration

Möt våra kursledare: Anders Ramsay

Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.
Inspiration

Möt våra kursledare: Unn Berry

Unn Berry är kursledare på tre av GastroMerits utbildningar, Ny som chef, Framgångsrikt ledarskap och Grundläggande presentationsteknik. Vi har träffat Unn och ställt 5 snabba frågor om henne och utbildningarna.
Inspiration

Möt våra kursledare: Anne-Lie Lokko

Anne-Lie Lokko är kursledare på GastroMerit-utbildningen Bli proffs på sociala medier. Vi har träffat Anne-Lie och ställt 5 snabba frågor om henne och kursen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Roberto Picornell

Roberto Picornell är kursledare på GastroMerits diplomutbildning Restaurant Manager. Vi har träffat Roberto och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Robert Fredh

Robert Fredh är kursledare på GastroMerits sommelierutbildning. Vi har träffat Robert och ställt 5 snabba frågor om honom och kursen.
GastroMerit

Möt våra kursledare: Björn Salomonsson

Björn Salomonsson är kursledare för kursen Skapa merförsäljning hos GastroMerit. Vi har träffat Björn och ställt 5 snabba frågor om honom och kursen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.