Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Möt våra kursledare: Robert Fredh

Boka idag

GastroMerit

Sommelierutbildning

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
Robert Fredh

Kursinformation

Längd: 17 heldagar inklusive examination

Pris: 35 900 kr exkl moms
Boka

Nästa kursstart:

Stockholm   20/1 2020

Schema för Sommelierutbildningen i Stockholm hittar du här.

Fakturerings- och avbokningsregler


Bra att veta:
Vissa föreläsningar och viss kurslitteratur är på engelska.

Robert Fredh är kursledare på GastroMerits sommelierutbildning. Vi har träffat Robert och ställt 5 snabba frågor om honom och kursen.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund

Jag är en smålänning som började i köket och har sedan jobbat i stort sett i alla delar av restaurangen, från High Chaparall till chefssommelier på Fäviken Magasinet. Nu har jag lämnat restauranggolvet och driver min egna vinimport Pompette. Jag har också ett förflutet som tävlingssommelier med en SM-vinst 2012. Jag blev även VM-12:a 2016 och EM-5:a 2017.

Var kommer ditt intresse för vin och sommelleri ifrån?

Intresset för vin och sommelleri blommade ut rejält när jag började praktisera på Pm&Vänner i Växjö, och sedan har det bara eskalerat. Framförallt gillar jag helheten från vingårdarna, personer bakom, historien, maten och självklart drycken i sig.

Vad får man lära sig under dina kurstillfällen?

Jag föreläser om mat och dryck i kombination, samt om Australien, Nya Zeeland och Sydafrika. Jag hoppas att jag kan så ett frö hos många som gör att de vill lära sig mer, även när utbildning är klar och diplomet hänger på väggen.

Vad är de viktigaste man ska ta med sig från dina kurser?

Det viktigaste är en hunger att lära sig mer och att man har en bättre förståelse för hur man ska tänka med mat och dryck samt hur det passar ihop. Även att man vågar tänka till och kanske hitta kombinationer eller stilar på dryck som man inte alls tänkt på innan.

Har du ett exempel på något som deltagarna på kursen brukar bli förvånade över att få lära sig?

Jag tror mest att de är förvånade över att det är ganska mycket att lära sig och förstå, men också att när allt ramlar på plats är det sjukt skoj!

Sommelierutbildning

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. 

Utbildningen ger dig en djup och bred kunskap om öl, vin, starkvin och sprit. Varje kurstillfälle varvar teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar, för att skapa förståelse för både druvsorter och dryckestyper och du lär dig hur du bäst kombinerar mat och dryck.

Kurser och utbildningar hos GastroMerit

GastroMerit

Utbildningar som utvecklar din verksamhet

Hos GastroMerit hittar du ett starkt utbildningsprogram med kurser och utbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen som dig som befinner dig mitt i yrkeslivet. Alla är välkomna!

Möt fler av GastroMerits kursledare

Inspiration

Möt våra kursledare: Roberto Picornell

Roberto Picornell är kursledare på GastroMerits diplomutbildning Restaurant Manager. Vi har träffat Roberto och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
GastroMerit

Möt våra kursledare: Björn Salomonsson

Björn Salomonsson är kursledare för kursen Skapa merförsäljning hos GastroMerit. Vi har träffat Björn och ställt 5 snabba frågor om honom och kursen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Anne-Lie Lokko

Anne-Lie Lokko är kursledare på GastroMerit-utbildningen Bli proffs på sociala medier. Vi har träffat Anne-Lie och ställt 5 snabba frågor om henne och kursen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Unn Berry

Unn Berry är kursledare på tre av GastroMerits utbildningar, Ny som chef, Framgångsrikt ledarskap och Grundläggande presentationsteknik. Vi har träffat Unn och ställt 5 snabba frågor om henne och utbildningarna.
Inspiration

Möt våra kursledare: Joachim Mueller

Joachim Mueller är kursledare på GastroMerits utbildning Kreativa luncher. Under kursen får du tips, recept och många kreativa infallsvinklar. Detta hjälper dig att utveckla nya rätter till din lunchrestaurang. Vi har träffat Joachim och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningen.
Inspiration

Möt våra kursledare: Anders Ramsay

Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.