Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Fudge brownie med polka

Recept skrivet av
Karin Sundqvist
Avsluta julbordet med en söt brownie med polkaganache

Ingredienser

Receptet ger: en långpanna (ca. 30x50cm)

Brownie
  • 900 g smör 
  • 1000 g strösocker
  • 500 g farinsocker
  • 450 g kakao
  • 1 msk salt
  • 3 msk vaniljsocker
  • 14 ägg 
  • 400 g havremjöl
 
Polkaganache
  • 500 g chokladpellets 60-70%
  • 230 g vispgrädde
  • 70 g honung
  • 600 g polkagrisar
Inspiration

Julbordet på Fanny Udde

För andra året i rad dukas julbordet upp på det stora marmorbordet i sekelskiftesmatsalen på restaurang Fanny Udde. Många olika sorters sill och de vintriga salladerna är Karin Sundqvist, grundare och ägare, extra förtjust i.

Tillagning

Brownie

  1. Sätt ugnen på 160° eller 150° för varmluft.
  2. Fodra en form/långpanna.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda ner strö- och farinsocker.
  4. Blanda kakao, havremjöl, vaniljsocker och salt och vänd ner i smörblandningen.
  5. Vispa upp äggen och tillsätt lite i taget.
  6. Häll upp smeten i formen och bred den jämn.
  7. Grädda 35-40 minuter tills hela kakan har stelnat, kyl ner. OBS! Den sätter sig helt när den är nerkyld.


Polkaganache

  1. Mixa karamellerna i korta intervaller till du har både lite mindre och lite större bitar.
  2. Koka upp grädde och honung och häll över chokladen, rör till en len och blank smet.
  3. Blanda ner de mer finmalda polkagrisarna.
  4. Bred ut ganachen över den kalla brownien och strö över de lite större polkabitarna.
  5. Kyl ner tills ranchen stelnat och skär i bitar.
 

Inspiration

Julbordet på Fanny Udde

För andra året i rad dukas julbordet upp på det stora marmorbordet i sekelskiftesmatsalen på restaurang Fanny Udde. Många olika sorters sill och de vintriga salladerna är Karin Sundqvist, grundare och ägare, extra förtjust i.

Fler recept

Recept

Sillsallad

Härlig sillsallad med äpple och kapris.
Recept

Pumpasallad med granatäpple

Friska smaker och vackra färger på julbordet
Recept

Brysselkålsallad med dijondressing

Julbordsklassikern brysselkål i ny tappning
Recept

Ädelostsallad

Smakrik sallad med fikon och blodapelsin
Recept

Kanelkyss och gravad lax

Glögg och pepparkakor med ädelost i all ära, men det räcker med en gång till första advent, enligt Karin Sundqvist. Lika enkelt och snabbt att sno ihop är detta.
 
Recept

Lingonpannacotta

En frisk och len dessert med uppskattade smaker från Fanny Udde. Perfekt att förbereda och ställa i kylen. Enkel att servera i kopp eller glas.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.