Lenticchie e crostini, tortellini in brodo, pasta mista ai piselli och Nonna’s pasta shoutte är några av rätterna på Ollis meny.
– Det är rustik italiensk mat, skapad med hjärta och kärlek, säger krögaren och kocken Oliver Ingrosso.
Restaurangen känns som en lyxig italiensk krog i New York eller London. Här är fullsatt och festligt alla dagar i veckan, ända sedan starten sommaren 2022.
– Jag ville inte öppna restaurangen just då eftersom jag inte tyckte att vi riktigt höll måttet ännu, säger Oliver. Men till slut förstod jag att det var lika bra att stoppa tån i vattnet och känna hur varmt eller kallt det var. Oliver är son till artisten Pernilla Wahlgren och krögaren Emilio Ingrosso och storebror till Bianca och Benjamin. Han misstänkte att hans familjs kändisskap skulle locka gäster ganska snabbt till restaurangen.
– Därför var det desto viktigare för mig att allt skulle fungera och vara riktigt bra redan från start.
Det var fullsatt redan första kvällen och Oliver, som kallar sig själv riktigt petig, tyckte inte att något satt.
– Men sakta och säkert föll allting på plats och idag är jag jättestolt över vad Olli har blivit, säger Oliver.
Restaurang Ollis rymmer cirka 130 platser allt som allt, inklusive baren. Idag har restaurangen cirka tre sittningar per kväll. Även en fredag eller lördag i januari, den sämsta månaden på året, hade Olli cirka 350 middagsgäster per dag.
– Vi hoppas naturligtvis att det håller i sig, och det är ju upp till oss att fortsätta hålla en superstark nivå, säger Oliver.
Tradition blandat med oväntat och nytt
Olivers ambition är att maten ska vara överraskande, inspirerande och utbildande. Det ska inte vara de allra vanligaste italienska rätterna som många svenskar redan känner till.
– Vi lagar genuint italiensk mat och rätter som en del kanske inte har hört talas om tidigare. Jag vill att gästerna ska få testa något oväntat och nytt. Det motiverar mig.
Att ständigt utvecklas är en av Olivers drivkrafter. På restaurang Olli är det alltid högt i tak och utrymme för nya idéer och diskussioner kring vad som kan förbättras.
– Jag vill jobba med människor som är bättre på det italienska köket än vad jag själv är, säger Oliver. Jag gillar att bli utmanad. Det är en morot och ger mig en kick i utvecklingskurvan.
I köket pratas det mest italienska. Nya kökschefen heter Francesco och är från Napoli, souschefen Matteos kommer från Turin.
– Jag är nog den som kan sämst italienska i köket men jag hankar mig fram, säger Oliver.