Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Streamad utbildning - Allergier och intoleranser
GastroMerit

Streamad utbildning - Allergier och intoleranser

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Det ger en trygghet och självförtroende för personalen i restaurang och kök.
Den här teoretiska kursen ger dig en uppdatering gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov.

Du kommer att få lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna. Du får även lära dig om glutenproblem, magrelaterade besvär som IBS och varför så många gäster väljer bort olika livsmedel.

Kursdagen innehåller främst teoretiska moment. Vi provsmakar ersättningsprodukter och du får samtidigt konkreta tips på hur du ska använda dessa. Du får också lära dig skillnader mellan olika varumärken och hur du kan sätta ihop rätter så att de passar för flera typer av specialkost.

Självklart får du även lära dig säker livsmedelshantering. Du får en genomgång i EU-direktivet "Informationsförordningen" som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat som säljs på restauranger och storkök.

Kursen vänder sig till dig som vill få grundläggande kunskap om livsmedelsallergier och intoleranser.

Kursinnehåll

  • De vanligaste allergierna och intoleranserna
  • Allergener enligt EU-listan
  • Säker hantering av livsmedel "Välja-bort-trenden" och hälsohetsen, vad är sant?
  • Provsmakning och praktiska matlagningsmoment med de vanligaste ersättningsprodukterna

Kursledare: Sofia Antonsson

Sofia Antonsson är legitimerad dietist med mångårig klinisk erfarenhet av matallergier, intoleranser, IBS och mag- och tarmsjukdomar. Ett ämne som Sofia brinner för är maghälsa, vilket hon både föreläser och utbildar om inom sjukvård, skola/omsorg och restaurang. Sofia är även en flitigt anlitad expert i media och skriver kokböcker. Hon pratar gärna om de senaste trenderna inom kost och hälsa, vem man ska tro på i hälsobruset och varför vi är vad vi äter.

Du kanske också är intresserade av dessa kurser?

GastroMerit

Matsvinn: en workshop för ett hållbart köksarbete i praktiken

Matsvinn är en av de viktigaste frågorna att tackla både nu och i framtiden. Boka in en heldag med Generation Waste och ta dina kunskaper till nya höjder.
GastroMerit

Onlineutbildning: Livsmedelshygien och HACCP – grundutbildning

Grundläggande livmedelsutbildning online för ansvariga vid livsmedelanläggningar och kökspersonal. Inkluderar HACCP och Egenkontrollen.
GastroMerit

Streamad utbildning - Ny som chef

Bra ledarskap är en förutsättning för att lyckas på kort och lång sikt, speciellt i hotell- och restaurangbranschen, där du konkurrerar om både gäster och personal. Här får du som är ny som chef de grundläggande ledarskapsverktyg som krävs för att du ska kunna leda en grupp effektivt, till exempel delegera och följa upp uppgifter, motivera och ge konstruktiv feedback. 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.