Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Jimmi Eriksson: Utveckling är min drivkraft


Jimmi Eriksson driver Jimmi Eriksson Gastronomi och erbjuder bland annat catering och gästspel. Han är gastronomiskt och kreativt ansvarig på Stadshusrestauranger i Stockholm med fokus på den gastronomiska utvecklingen för bankett- och eventverksamheten samt Stadshuskällaren.


Följ Jimmi på Instagram på @jimmi_e. Webb: Jimmigastronomi.se

Recept:

Recept

Kryddstekt hjortytterfilé

Kryddstekt hjortytterfilé med rotselleri, syltad endive samt pankokrust och vinägersky. Ett recept av Jimmi Eriksson från Svenska Kocklandslaget.
Recept

Tartar på hjortinnerfilé

Tartar på hjortinnerfilé, jordärtskocka samt tryffelkräm och syltad kålrabbi fylld med ingefära.
Recept

"Kålpudding

”Kålpudding” med friterad potatis, gräslöksemulsion och spetskål samt gräddsås.
Recept

Örtstekt hjortrostbiff

Örtstekt hjortrostbiff med Vreta gulärt, bakad blomkål samt picklad gurka.

Vinsterna

Jimmi har tagit guld som Årets Unga Kock 2013, vunnit Årets Kock 2016 och blivit Nordisk Mästare 2017. Han vann även Global Chef Challenge 2018. Jimmi är lagkapten för Svenska Kocklandslaget som vann VM-guld i Culinary World Cup 2018 och tog silver i Culinary Olympics 2020. Som huvudråvara under varmköksupplagningen valde Svenska Kocklandslaget hjort från Tvärskogs Vilt. Nästa stora tävling är Culinary World Cup 2022.
”Jag gillar att utmana mig själv. Min drivkraft är att utvecklas. Jag vill inte stå stilla, jag funderar ständigt på hur min matlagning kan bli ännu bättre”, säger Jimmi Eriksson, lagkapten för Svenska Kocklandslaget.
”Utveckling är att alltid försöka göra helheten ännu bättre. För mig handlar det om att lära mig nya saker och ha kul, det är en grundinställning i allt jag gör. När jag går in i köket är målsättningen att varje leverans ska vara på topp”, säger Jimmi.

"Varje tävling är viktig på sitt individuella sätt, men att vinna Årets Kock var stort och en milstolpe för mig."

Jimmi Eriksson

Jimmis intresse för matlagning och service föddes under en praktikperiod på restaurang F12 i Stockholm.

 

”Jag gick sista terminen på restaurangskolan, men det var först under den här praktiken som det riktigt tände till. Jag har alltid gillat matlagning, men på F12 mötte jag dedikerade människor som alltid ville leverera det bästa. Det var ett team som verkligen inspirerade mig!”, säger Jimmi.

 

”Jag har ju idrottat en hel del, främst fotboll och innebandy, och då går man ju in för att vinna, att hela tiden prestera på topp. Under praktiken fick jag upp ögonen för att det även gäller inom restaurangvärlden. Jag har sedan dess haft många duktiga mentorer, kockar som utvecklar och guidar mig i min karriär. Jag är så tacksam för alla som stöttar mig!”, fortsätter Jimmi.

Idag driver Jimmi egen verksamhet med fokus på event och catering. Han är också gastronomisk och kreativ ledare på Stadshusrestauranger i Stockholm.

Drömmer om egen krog

Om Jimmi får välja en seger som betyder extra mycket för honom så väljer han vinsten i Årets Kock 2016.

 

”Varje tävling är viktig på sitt individuella sätt, men att vinna Årets Kock var stort och en milstolpe för mig. En seger i Årets Kock betyder oerhört mycket och sätter verkligen fart på karriären”, säger Jimmi.

 

Restaurangbranschen har drabbats hårt under den pågående coronapandemin. Att blicka framåt och verka för att branschen ska resa sig är viktigt för Jimmi.

 

”Det ser ju lite ljusare ut nu och det inger hopp. Jag tappade på kort tid många uppdrag och fick mycket tid över. Den tiden har jag försökt att ta tillvara för att utveckla min matfilosofi och testa tankar som jag tidigare inte hunnit med. Så småningom drömmer jag om att öppna en egen krog”, säger han.

 

Jimmi beskriver sin matlagnings som en strävan efter att skapa så komplexa rätter som möjligt:

”I min matlagning vill jag att man ska hitta alla olika känslor. Smaken kommer alltid först, sedan ska det även vara en visuell upplevelse med olika texturer och temperaturer. Jag vill hela tiden lära mig nya saker”.

Hållbart med svenska råvaror

Hållbarhet och svenska råvaror som till exempel hjort – huvudråvaran för Svenska Kocklandslaget i Culinary Olympics 2020 – ligger honom extra varmt om hjärtat.

"Viltkött är en råvara som tillåter mycket smaker och kan tillagas på många olika sätt."

Jimmi Eriksson

”Viltkött är delikat, det är en råvara som tillåter mycket smaker och kan tillagas på många olika sätt. Det är magert och hållbart. För mig är det viktigt att jobba med svenska råvaror. Det ger en starkare röd tråd i matlagningen och en relation till maten man lagar”, säger Jimmi.

”Samverkan mellan kockar och producenter har stärkts de senaste åren och kvaliteten på de svenska råvarorna är fantastisk. Det ger stor flexibilitet och skapar hög kreativitet hos oss kockar”, fortsätter Jimmi.

 

I sin matlagning utgår Jimmi alltid från grönsakerna och därifrån adderar han en mindre del animaliskt.

 

”Det känns hållbart för miljön och hållbart ekonomiskt, tycker jag. Att råvarorna håller hög kvalitet är alltid viktigt. Hjort är ett fint kött, det tillåter att man kan jobba mycket med smaksättning och texturer”, säger Jimmi.

I vår e-handel hittar du många olika viltdetaljer och självklart även hjort från Tvärskogs Vilt, den råvara som Svenska Kocklandslaget valde för Culinary Olympics 2020.

Handla

Sortiment

Här hittar du hjort i vår e-handel

Läs mer

Inspiration

Hjort från Tvärskogs Vilt – huvudråvara under Culinary Olympics

I februari 2020 tävlade Svenska Kocklandslaget i Culinary Olympics i Stuttgart. Som huvudråvara under varmköksupplagningen användes hjort från Tvärskogs Vilt.
Om oss

Svenska Kocklandslaget

Martin & Servera är sedan många år stolt sponsor till Svenska Kocklandslaget och nu sedan 2021 även till Svenska Juniorkocklandslaget. Extra roligt att det nu är ett koncernövergripande sponsorskap, från i år ingår även Galatea som partner till kocklandslagen. Sponsorskapet innebär att vi har ett team från Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Galatea och Martin & Servera som jobbar med att leverera rätt råvaror till laget.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.